05.04.15

Kočka a jaké vybrat stelivo?

Jak jistě víte, kočičí toaleta se plní stelivem. Těchto většinou ekologických drtí se prodává velké
množství druhů. Lepší je vyzkoušet víc značek a zjistit, jaká bude vaší kočičce vyhovovat nejvíc.

Toaleta se plní do výše alespoň 5 cm. Jestliže použijete hrudkující stelivo, pak se hrudky a trus odstraňují pomocí lopatky. Tímto způsobem zůstane toaleta použitelná zhruba týden (samozřejmě je nutné podestýlku dosypávat). Po této době celý obsah toalety vysypejte, vypláchněte ji čistícím a dezinfekčním prostředkem, dobře vypláchněte vodou a po uschnutí znovu naplňte stelivem. Na trhu jsou k dostání i různá steliva s přídavkem vůně, ovšem ty nemusejí vyhovovat každé kočce. Než koupíte podestýlky větší množství, raději vyzkoušejte jeden pytel.

Jaké značky můžete vyzkoušet?

Cat's best universal

Víceúčelová podestýlka z dřevěných pelet pro kočky je použitelní i pro drobné hlodavce. Jedná se o
čistě přírodní produkt, který pohlcuje zápach a zároveň má vysokou absorbční schopnost. Kompletně podléhá rozkladu. Podestýlka je vhodná pro kompostování, nehrudkuje, je bezprašná.


Cat's Best Öko Plus

Hrudkující a biologicky odbouratelná podestýlka pro kočky, králíčky a malé hlodavce. Hygienicky čistá, měkká a příjemná pro tlapky. Je vyrobena z přírodních rostlinných vláken. Díky tomu je možné likvidovat použité stelivo u v toaletě, podobně jako toaletní papír. Výrobek je až 3x úspornější než běžná podestýlka, neboť tekutiny jsou vázány v kapilárním systému přírodních rostlinných vláken mnohem efektivněji. Stelivo může zůstat v toaletě bez nepříjemného zápachu déle, díky efektivní absorbci pachu. Tím se redukují materiálové náklady a pracnost při čištění a naplňování toalety na minimum.


Catsan

Podestýlka pohlcuje zápach ještě předtím, než vznikne. Horní plocha zrnek s jemnými póry nasává
tekutiny velice rychle a důkladně a stará se tak o příjemně suchou toaletu. Navíc nabízí dodatečnou minerální ochranu pro maximální pohlcení nepříjemných zápachů. Takto zůstane kočičí toaleta dlouho hygienicky čistá a to se citlivým kočkám líbí. Podestýlka je složena z přírodního vápna a jemného křemitého písku. To dodá kvalitním zrnkům hygienicky čistou barvu.

FRESH'N'EASY perličky

Podestýlka nové generace ve formě perliček absorbuje moč, pohlcuje pach, zpomaluje množení bakterií. Podestýlka je lehká, nepráší a je tak vhodná i pro alergiky. Vlhkost a pach jsou absorbovány během pár sekund - díky malým otvorům na povrchu podestýlky. Vhodná je i pro kočky s citlivými tlapkami.




CatClin

Stelivo s revoluční technologií, které v sobě zadržuje veškerou tekutinu i zápach. Nová technologie:
adsorpce je chemická reakce, při které dochází ke změně fyzikálních vlastností, na rozdíl od absorpce, kterou používají obyčejné kočkolity. CatClin pelety adsorbují moč během několika sekund a zůstávají na dotek suché. Zápach není jen zachycen, ale zcela eliminován. Tento adsorpční proces také ničí bakterie. Tato podestýlka je navíc velmi ekonomická. Pouze jeden 8 litrový pytel vydrží kočce cca dva měsíce. Zrnka mají speciální velikost, tvar a složení, takže stelivo neulpívá na srsti kočky a není vynášeno z nádoby.

Green cat

Velmi lehké hrudkující stelivo s jedinečnou absorpční schopností. Bezprašná, pórovitá zrnka jsou ze 100% rostlinných surovin. Stelivo vyniká skvělou absorpční schopností a pohlcením zápachu. Díky 100% rostlinným surovinám a moderní technologii zpracování vykazuje toto ekologické hrudkující stelivo až o dvě třetiny nižší hmotnost než běžná hrudkující steliva, a proto s ním můžete snadněji manipulovat, zároveň je ohleduplnější k životnímu prostředí.






Cat\'s Best Nature Gold 


Stelivo je ideální pro dlouhosrsté kočky (např. perské), protože jeho granulky neulpívají na srsti. Je
100% biologicky odbouratelné. Hrudky jako odpad mohou být zlikvidovány v toaletě.






Cancat

Jedná se o velmi jemné hrudkující stelivo. Cancat zpracuje moč i zápach do pevných hrudek a chomáčů. Výsledné hrudky jsou malé a ploché, tím brání přilepení na podlahu a WC. Cancat je vysoce savý, přírodní produkt vyrobený z přírodního jílu (bentonit).








Všechna tato steliva a další můžete objednávat na www.krmeni.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat