19.04.15

Kočičí terapeut

Bejby Aniston, CZ
Kočky, stejně jako jiná člověku blízká zvířata, jsou naším odrazem. Pokud si myslíte, že jste v
pohodě a u vás doma je klid, ale vaše kočka se chová přes míru agresivně nebo naopak bázlivě, asi nebudete mít tak úplně pravdu.

Kočka léčí fyzicky

Kočky dokáží člověku pomoci jak fyzicky, tak psychicky. Reálně od nás odčerpávají toxickou negativní energii, která se projevuje běžnými denními bolístkami, nebo posléze nemocí. Ačkoli jsou kočky dosti nezávislá stvoření, pomáhají „svým lidem“ doslova do konce. Odčerpávají energii, dokud si majitel neuvědomí, že by měl léčit hlavně sebe, kočka si pak s minimální pomocí poradí sama. Nikdy se vám nestalo, že si vám kočka lehla k bolící hlavě a ta jako zázrakem po chvíli bolet přestala?

Partnerský poradce - kočka

Kočka je však hlavně vztahovým odborníkem. Odhalí navenek skrytou agresi, problémy s otevřeností a intimitou skrývající se za alergií na kočky a jiné. Nejen, že je odhalí, ona je také projeví, ať už fyziky, nebo svým chováním. Za většinou problémů zvířat se totiž skrývají problémy jejich majitelů. Kočka nás pozoruje. Z řeči těla, intonace a intenzity hlasu pozná, jací jsme a jestli jí jsme příznivě nakloněni. Kočka nedělá naschvály. Kočka jen vyjadřuje svoje potřeby po „kočičím“, nebo až k absurdnosti ukazuje některé rysy našeho vlastního chování. Podobně jako naše děti. Prostě nám názorně předvede, buď jak se chováme my, nebo jak se chová někdo k nám a na nás potom je si s tím poradit.

„Nadpřirozené“ schopnosti koček

Kočkám, obzvláště černým, byla už od pradávna přisuzována nadpřirozená moc a byly zobrazovány jako průvodkyně čarodějnic, nebo dokonce jako božstva. Je nesporné, že kočky mají několikanásobně zbystřené smysly, které zdědily po divokých předcích. Což je zcela přirozené. Těžit z toho může i člověk. Kočka totiž ve své podstatě pro „svého člověka“ chce jen to nejlepší, nebo minimálně rovnovážný stav. Takže ho může varovat před přírodními nebo jinými katastrofami i vztahovými omyly. Pomoc kočky však nemusí být vždy tak dramatická. Stačí pozorovat kočku, která místa v bytě nebo domě nejraději obývá. Kočky totiž vyhledávají místa se zářením škodlivým pro lidský organismus. Proto není vhodné dát si na takové místo postel nebo oblíbené křeslo.

Autor článku: Michaela Matějková

Žádné komentáře:

Okomentovat